EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových
Výrobků, § 8 odstavec 10.
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
J Í D E L N Í Č E K - březen 2025
Pondělí 17.3.
Žitná bulka s pomazánkovým, paprika, nesquik obs. alergeny: 1,7
Polévka celerová 1,7,9
Nudle s mákem, ochucené mléko, ovoce 1,7
Houska s fazolovou pom., ledový salát, čaj 1,7
Úterý 18.3.
Chléb, pom. tvarohová s kapií, okurka, káva 1,7
Polévka z kysaného zelí 1,7
Rybí filé s cuketou a rajčaty, brambory, čaj, ovoce 4,7
Tmavá banketka s pom. ze žervé, mrkev, mléko 1,7
Středa 19.3.
Tmavá bageta, pom. sýrová s celerem, rajče, kakao 1,3,7,9,11
Polévka zeleninová s krupicovými noky 1,3,7,9
Pečený kuřecí steak, hrachová kaše, chléb, zelný salát s jablky, mošt 1,7
Rohlík s máslem, paprika, mléko 1,7
Čtvrtek 20.3.
Chléb s pom. ze strouh. sýra, mrkev, kapučínek 1,7
Polévka brokolicová 1,7
Kapucínské vepřové nudličky, brambory, voda se sirupem, ovoce 1
Cereálie s mlékem, ovoce 1,6,7,8,11
Pátek 21.3.
Sladký bílý jogurt, rohlík, ovoce, čaj 1,7
Polévka zeleninová s kuskusem 1,7,9
Znojemská hovězí pečeně, rýže, čaj, ovoce 1
Chléb s ramou a vajíčkem, rajče, ochucené mléko 1,3,7